Om Mette

mette03

Jeg er autoriseret psykolog og er medlem af Dansk Psykolog Forening. Autorisation indebærer at jeg skal leve op til Psykolog Foreningens etiske principper. Jeg har en 4 årig specialist uddannelse som børneneuropsykolog, en efteruddannelse i kognitiv terapi for børn og unge og senest en uddannelse i hypnoterapi for børn og unge.

Jeg har mange års erfaring som psykolog dels ved Sønderjyllands Amt, PPR i Aabenraa kommune, Autismeafdelingen på Fjordskolen og Statsskolen i Aabenraa samt Hjernecenter Syd. Jeg har været en del af Aabenraa kommunes ungdoms-psykolog-tilbud indtil sep. 2022 Jeg har således arbejdet med mange forskellig artede psykologiske  opgaver, udredninger og samtaleforløb med børn, unge og voksne. 

Gennem alle årene har jeg primært beskæftiget mig med psykologisk behandling af børn og unge med diagnoser.  Vejledning til forældre, lærere, pædagoger og andre faggrupper i at støtte børnene og de unge med udfordringer har ligeledes været en stor del af mit arbejde.

 

Børn og unge med autisme og aspergers syndrom

Jeg har særligt specialiseret mig i børn og unge med autisme og aspergers syndrom, da jeg gennem alle mine år som psykolog har været tilknyttet en specialskole for elever med Autisme.  ADHD, depression, angst og OCD er ligeledes områder jeg har beskæftiget mig meget med.

Angstbehandling

Igennem mange år har jeg mange forløb for børn og unge med angst og OCD og har haft flere Cool Kids gruppeforløb og en del børn i individuel angstbehandling med Cool-kids og kognitiv terapi. Der findes ikke så megen viden om behandling af angst hos børn og unge med autisme, hvilket er et område jeg har arbejdet særligt med.

Selvforståelses- og samtale forløb

Jeg har haft mange selvforståelsesforløb (psykoekukative-forløb) for unge med ASF, hvor der arbejdes med indsigt og forståelse for egne og andres tænkning og de særlige udfordringer som en autisme diagnose giver. I samtaleforløb med de unge har der udover selvforståelse også være opmærksomhed på belastningssymptomer som: angst, social forbi, OCD og stress.

Jeg er medlem af

  • Dansk Psykologisk Foreningen
  • Børneneuropsykologisk Selskab
  • Danske Neuropsykologer
  • Selskabet for Autisme